Новини

Фотомарафон «Засмакуй, як Шевченко»

З нагоди Шевченківських днів учителі Католицького ліцею долучилися до гастрономічного фотомарафону "Засмакуй, як Шевченко", виконавши умови участі:

1. Приготували улюблену страву Тараса зі списку (рецептура - на їхній розсуд).

2. Засвітлинилися з нею вдягнутими у вишиванку.

3. Опублікували знимку з #засмакуйякшевченко.

 

Список страв складений за свідченнями Варвари Матвіївни Пашковської.

Чігірі (домашнє кавказьке вино)

Кава (пристрастився ще зі студентських часів)

Чай з самовара чи мідяного чайника (вважав джерелом натхнення).

Устриці

Стейк і шампанське

Пісний борщ (із сушеними карасями)

Борщ із сирою капустою та свіжим кропом

Борщ, затовчений пшоняним борошном і старим салом

Вареники, а особливо з гречаного борошна.

Пельмені з вередою (Вереда - в один з пельменів клали або горішок, або більше солі; той, кому потрапить вереда, вважався щасливцем)

Галушки

Пшоняна каша на раковій юшці

Лящ

Сардини

Карась.

 

Оксана Гошовська,

учителька української мови та літератури

11.03.2021